Inicio General Álvaro Palacios, a ‘Noms propis’

Álvaro Palacios, a ‘Noms propis’

Álvaro Palacios visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui parlarà de com entén el món del vi, la seva passió. "Jo vull ser el petit vingeron, el petit viticultor, el petit camperol que fa aquests vins agraïts de vinyes tocades per aquest do diví inexplicable. Però també tinc aquesta espècie de gen o d'experiència familiar on es feia molt de volum, on es feien molts quilos de raïm." Palacios també ens explicarà la preocupació que té sobre com pot afectar el canvi climàtic a la producció de vi. "No n'estic obsessionat, però sempre he tingut sensibilitat de treballar la viticultura perquè des que va entrar l'agricultura ecològica el vi és millor, té més puresa, més transparència i una delicadesa inexplicable quan treballes amb la idea de preservar les vinyes i no fer malbé la terra. Però, el canvi climàtic és una cosa que ningú de nosaltres podrà arribar a entendre." 

Álvaro Palacios, va néixer a Alfaro (La Rioja), té 54 anys i va estudiar enologia a Bordeus sota la tutela de Jean Pierre Moueix, del mític Château Pétrus. Va ser en aquest període quan va veure com feien uns dels vins més cars del mercat quan es va proposar de fer alguna cosa semblant a Espanya. Va ser llavors, quan va recórrer diverses regions vinícoles fins que va descobrir de la mà de René Barbier, la comarca del Priorat: "Quan vaig arribar-hi, vaig trobar unes vinyes intactes, velles, amb varietats autòctones, en un lloc on flueix la màgia, com un do diví, un lloc ple de riquesa i les persones som com un pastor que el que fem es cuidar-lo com si fossin ovelles." Álvaro Palacios també explica a 'Noms propis' que és fàcil saber quins són els factors que fan un bon vi perquè "no hi ha cap ciència per entendre que una vinya tingui una gràcia indescriptible, pots analitzar els seus components, el sol, l'orientació, els vents, la llum… tot influeix. Tu no pots inventar-te una meravella que frega la màgia, un producte que transcendeix. Tot és un capritx de la naturalesa que es dóna en un lloc concret."

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here